Tipspromenad

Välkommen till vårvinterns digitala tipspromenader!

Promenera fysiskt och svara på tipspromenadens frågor digitalt – Det är en rolig sysselsättning!

Frillesås Badförening har lagt upp ett par tipspromenader med utgångspunkt från Torstensvik. Det som skiljer tipspromenaderna åt är promenadlängd. Promenadlängden påverkar också tillgängligheten; Ju kortare tipspromenad desto lättare att ta sig fram till frågorna. Frågorna är av blandad karaktär. Ni kan svara individuellt på frågorna i varsin mobil eller samarbeta i lag med en mobil. Huvudsaken är att ni har roligt medans ni promenerar.

Vi kommer att förnya frågorna på varje tipspromenad inför varje måndag.

Startpunkten är Torstensvik, men du kan också ”hoppa in” i tipspromenaden varhelst du önskar och svara på frågorna i den ordning du själv vill.

Vill du starta i Torstensvik, så startar du enklast genom att bege dig till Torstensvik, intill lekplatsen, där startplatsen finns. Du använder webbläsaren i din mobiltelefon för att delta. Gå till följande webbadress i din mobiltelefon och följ instruktionerna där: https://play.gpsquiz.com/

Vill du inte starta i Torstensvik, utan ”hoppa in” och starta tipspromenad på valfri fråga, så använder du någon av nedanstående direktlänkar. Gå till någon av nedanstående webbadresser i din mobiltelefons webbläsare och följ instruktionerna där.

2 km lång barnvagnsvänlig tipspromenad med blandade vuxen/ungdoms/barnfrågor:

https://play.gpsquiz.com/quizzes/4054df00-8cb3-4a54-9021-a7d2e2079f0c

4 km lång över stock och sten, delvis utan vägar. Bara vuxenfrågor:

https://play.gpsquiz.com/quizzes/3aaeb1f7-50ee-4d5c-9514-983bba9d746a

Nu startas GPS Quiz. Den valda tipspromenaden visas. Ni kan vara en eller flera personer i ett lag. Ange ett namn (lagnamn). Du behöver inte ange någon e-post-adress.

Efter den 4 april kommer vi att lotta ut 3 trisslotter till det lag/namn som har en kombination av mest poäng och genomfört flest tipspromenader. Se därför till att alltid även ange ditt mobilnummer i rutan för lagets namn; T ex ”Glada gänget 0701-234567”. Givetvis får du gå samma poängpromenad flera gånger i veckan om du vill, men det är bara ditt resultat från första gången som räknas.

Gå tipspromenaden genom att med hjälp av kartan i GPS Quiz i mobilen söka upp och lösa frågorna. En fråga visas automatiskt då du är tillräckligt nära dess GPS-position.

OBS! Vi har konstaterat att mobilerna lätt tappar sin GPS-position på kartan om mobilen är avstängd mellan frågorna. Gör så här om positionsmarkören visar fel  –  När du går tipspromenaden visar en liten gul kvadrat (eller motsvarande markering) din position på kartan. Om din mobil går i viloläge eller skärmsläckaren startar, kan ibland positionsmarkören tappa kontakten och börja visa tokigt. Om det händer, uppdatera (ladda om) webbsidan som kartan finns på, så visar markören rätt igen efter några sekunder.

Att googla fram svaren  –  Det kan du ju alltid försöka göra, men det räknas som fusk och hur kul känns det att vinna då..?!?

När du gått klart promenaden  –  Efter att du har svarat på den sista frågan på tipspromenaden, så avslutar du tipspromenaden i mobilen. Du kan ännu inte se ert resultat för tipspromenaden. Resultatet och svaren publiceras i mobilen varje nästkommande måndag. Du hittar ditt resultat på GPS Quiz startsida https://play.gpsquiz.com/, under knappen längst ner till höger på skärmen (den med de tre strecken). När du tryckt på den knappen väljer du ”Tipspromenader jag gått”. Nu visas vilka tipspromenader du gått. Genom att klicka på respektive tipspromenad, visas frågorna, svaren samt ditt resultat för den valda tipspromenaden.

Vi hoppas du kommer att ha roligt på våra tipspromenader  –  Tipspromenaderna kommer att ligga ute till och med 4 april 2021. Lycka till!